Το σχολείο μας

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης ιδρύθηκε το 1997 με πρώτο διευθυντή τον κύριο Γεώργιο Φραντζολά. Αρχικά στεγάστηκε στο χώρο του 5ου Γυμνάσιου Ξάνθης. Σχετικά σύντομα όμως, επί της θητείας του διευθυντή κυρίου Ιωάννη Κετιπίδη, μεταφέρθηκε στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βιστωνίδας στη Διομήδεια Ξάνθης. Τα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Επόμενος διευθυντής ανέλαβε ο κύριος Ιωάννης Κακάρας. Τον Ιούλιο του 2015 ανέλαβε ως προσωρινή διευθύντρια η κυρία Ελένη Σερενίδου. Τον Οκτώβριο του 2015 τη διεύθυνση του Σχολείου ανέλαβε ο κύριος Παναγιώτης Κουτάκης. Από τον Αύγουστο του 2017 διευθυντής είναι ο κύριος Χρήστος Βαρδικελδόγλου.

Στόχος κάθε σχολείου, αλλά ειδικότερα ενός Μουσικού Σχολείου όπως το δικό μας, είναι η διαμόρφωση δημοκρατικού πνεύματος που θα ευνοεί τη συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, την αυτενέργεια και την ανάληψη πρωτοβουλιών. Ακόμα το σχολείο οφείλει να αποτελεί χώρο έμπνευσης, έκφρασης, χαράς και δημιουργίας. Βέβαια, όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη αξία όταν συνδέονται άμεσα με την κοινωνία. Συνεπώς, το σχολείο πρέπει να εμπνέεται από την κοινωνία και να προσφέρει σε αυτήν.

Η μουσική κληρονομιά της Ξάνθης, της βυζαντινής παράδοσης, της οθωμανικής ανατολής, αλλά και της κοσμοπολίτικης μουσικής του 19ου και 20ου αι., εμπνέει τους καθηγητές και τους μαθητές του Σχολείου, του οποίου στόχος είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του ταλέντου των μαθητών, η απόκτηση κοινωνικών εμπειριών, η προσωπική καλλιέργεια. Γι? αυτόν τον λόγο το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης είναι ανοικτό σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε εκείνους που θέλουν να μάθουν μουσική. Έτσι, στο Σχολείο μας υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών σε Μουσικά Σύνολα διαφορετικών κινημάτων και εκμάθησης μουσικών οργάνων της αρεσκείας τους, αλλά και σε ποικίλες δραστηριότητες (θεατρικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές ομάδες κτλ.). Το ξεχωριστό είναι ότι στην προετοιμασία και την οργάνωση των εκδηλώσεων αυτών ζητείται η ενεργός συμμετοχή των μαθητών, η προσωπική εμπλοκή τους μέσα από την εύρεση λύσεων, τις προτάσεις τους, την έμπνευσή τους.

Σχ. Πρέσβεις του Ε.Κ.

Σεπτέμβριος 2022
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930